Jordanië is een land dat van oudsher bekend is om zijn natuurlijke schoonheid. Het land is gevuld met historische wonderen, en veel mensen kennen Petra als de beroemdste plaats in Jordanië. Er zijn echter ook andere plaatsen die een bezoek waard zijn.

De Dode Zee

De kustlijn van Jordanië aan de oostelijke rand van de Middellandse Zee herbergt een van ‘s werelds zoutste watermassa’s. Het trekt bezoekers uit alle windstreken omdat het door zijn hoge concentratie magnesiumchloride en sulfaatzouten therapeutische eigenschappen biedt bij huidaandoeningen zoals psoriasis of atopische dermatitis en bij gewrichtspijn zoals artritis. Je kunt er ook moeiteloos blijven drijven terwijl je je zwemspullen draagt, wat deze zee tot een gemakkelijke plaats maakt om je in te vermaken!

Jerash

Jerash, ook bekend als Gerasa, is een oude stad in Jordanië die ooit een bloeiende Grieks-Romeinse stad was. Het is een van de best bewaarde archeologische plaatsen in de regio en wordt vaak het “Pompeii van het Oosten” genoemd De stad werd verlaten na een aardbeving in 749 AD, maar werd later in de 19de eeuw herontdekt. Tegenwoordig is het een populaire toeristische bestemming voor wie geïnteresseerd is in oude geschiedenis. Jerash is vooral beroemd om zijn indrukwekkende Romeinse ruïnes, waaronder een groot forum, tempels, theaters en baden. De ruïnes zijn zorgvuldig bewaard gebleven en vormen een belangrijke toeristische attractie voor bezoekers aan Jordanië.

Madaba

Madaba is een stad in centraal Jordanië. Ze is vooral bekend om haar Byzantijnse kerk die een 6de eeuwse mozaïekkaart van Jeruzalem en het Heilige Land bevat. De kaart is een van de oudste en meest gedetailleerde in zijn soort. De mozaïekkaart bedekt de vloer van de kerk en geeft een ongelooflijk nauwkeurige weergave van het Heilige Land zoals het in die tijd was. De kaart is een populaire toeristische bestemming en trekt bezoekers uit de hele wereld.

Wadi Rum

Wadi Rum, dat in het Arabisch “de Vallei van de Maan” betekent, is een vallei in het zuiden van Jordanië. Het werd beroemd door T.E. Lawrence, of “Lawrence of Arabia”, die een Britse officier was tijdens de Eerste Wereldoorlog. Lawrence was tijdens de oorlog in Wadi Rum gelegerd en zijn tijd daar hielp zijn boek “The Seven Pillars of Wisdom” te inspireren De vallei is nu een belangrijke toeristische bestemming vanwege de grimmige woestijnlandschappen, rotsachtige kliffen en canyons.

Petra

Petra is een oude stad die uit de rotsen in de Jordaanse woestijn werd uitgehouwen. Ze werd meer dan 2000 jaar geleden door de Nabateeërs gebouwd en staat nu op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stad was op haar hoogtepunt tussen de 1e en 3e eeuw na Christus, en in die tijd groeide ze uit tot een van de belangrijkste handelscentra in de regio. De stad was honderden jaren voor de wereld verloren, tot ze in 1812 herontdekt werd.

Petra is beroemd om haar in rotsen uitgehouwen architectuur, die tot de meest ingewikkelde ter wereld behoort. De stad is gevuld met tombes, tempels en andere bouwwerken die in allerlei stijlen gebouwd werden. Een van de beroemdste attracties in Petra is de Schatkist, een reusachtige in de rotsen uitgehouwen façade die vroeger gebruikt werd om schatten in op te slaan.

Dit zijn slechts vijf van de vele dingen die toeristen kunnen zien en doen terwijl ze in Jordanië zijn. Er zijn ook tal van natuurwonderen te ontdekken, zoals het Dana Biosphere Reserve of het Ajloun Forest Reserve. Dus of je nu op zoek bent naar een historisch avontuur of gewoon lekker aan het strand wilt ontspannen, Jordanië heeft voor elk wat wils!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen