Als restaurant eigenaar of manager ben je voortdurend bezig met het perfectioneren van jouw culinaire aanbod en het creëren van een onvergetelijke eetervaring voor je gasten. Terwijl je nadenkt over de kwaliteit van je gerechten, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de presentatie binnen je restaurant.

Er zijn vele mogelijkheden om een sfeervol restaurant te creëren. Denk aan kaarsen en bloemen op tafels. Of wanneer er geen uitzicht naar buiten is, hang dan een passend kunstwerk of schilderij aan de muur. Daarnaast is achtergrondmuziek natuurlijk ook sfeerbepalend! Kies dan altijd voor muziek die past bij je kookstijl en interieur zodat het echt goed aansluit bij wie je bent.

Inspirerende menukaart

Over de inhoud van de menukaart zullen we niet zo snel iets zeggen. Maar over de mogelijkheden van menukaarten kunnen we gelukkig wel wat wijze raad geven. Laat menukaarten drukken op duurzaam papier zoals biotop of kies voor een plastic papiersoort dat juist waterafstotend is. Het duurzame papier is vooral goed om te gebruiken wanneer je de menukaart in een beschermende map of clipboard presenteert. Het waterafstotende papier is voorzien van een beschermende coating en vooral handig wanneer je deze al klaar wilt leggen op de tafel. Maak daarom een goede afweging wat voor uitstraling je wilt creëren ten opzichte van je gasten. Een menukaart op bijzonder en/of duurzaam papier zal sneller blijven hangen dan een geplastificeerde kaart.

Opvallende product presentaties op beurzen en events

Naast de vele mogelijkheden die er zijn voor restaurants, zijn die er ook wanneer je op een beurs of evenement aanwezig bent. Tegenwoordig zien we steeds meer foodtruckfestivals, dus ben jij van plan om hier ook mee aan de slag te gaan. Denk dan aan gemakkelijke take-away producten zoals servetten, cocktailprikkers en bakjes waar je het eten in doet. Of ga voor vetvrij papier bedrukt met logo! Dat helpt niet alleen tegen de vettigheid van het overheerlijke broodje, maar je logo valt dan ook steeds meer op en mensen lopen ermee rond op een festival of evenement.

Evenementenkalender

Het klinkt misschien wat cliché, maar zorg voor een opvallende evenementenkalender. Laat deze bijvoorbeeld meerdere keren op een groot B1 of B0 formaat afdrukken, zodat je speciale avonden kunt aankondigen aan je gasten. Denk aan avonden met live muziek of avonden met speciale thema’s (zoals Italiaanse of Spaanse avond). Maar wellicht past een leuke ‘wildmiddag’ ook wel op de agenda. Dit is een soort bingo waarbij je verschillende prijzen kunt verloten. Een middag vol plezier waarbij de drankjes rijkelijk vloeien. Maak hierover ook goede afspraken met je leveranciers, zodat je er qua inkoop wellicht nog wat voordeel kunt krijgen ter promotie van hun product. Met name wijnleveranciers staan hier vaak wel voor open.

Kortom, een sfeervol restaurant heeft te maken met verschillende facetten. Een passende inrichting in combinatie met een opvallende menukaart en duidelijke productpresentatie zullen zorgen voor meer interesses. Na een positieve ervaring kun je middels een feestelijke planning je gasten nog eens terug laten komen op avond vol plezier onder genot van een drankje en een hapje.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen