Als het om daten gaat, is het gemakkelijk om in een sleur te blijven hangen. We hebben allemaal onze go-to moves en strategieën die niet altijd effectief zijn als het gaat om het ontmoeten van nieuwe mensen. Als je je een beetje gefrustreerd voelt of je spel dit jaar wilt verbeteren, bekijk dan deze vijf tips!

1. Stap uit je comfortzone

Daten hoeft geen hoop stress en zorgen met zich mee te brengen – in feite zou het plezierig moeten zijn! In plaats van verstrikt te raken in het proberen te voldoen aan verwachtingen of te hopen op een bepaalde uitkomst, neem de tijd om gewoon meer te leren over de persoon met wie je op een date gaat en geniet. Communiceer met elkaar, stel vragen, deel verhalen – wat het ook is waardoor jullie je allebei op je gemak voelen, dat is het enige dat telt. Haal de druk eraf, laat verwachtingen achter bij de deur en heb er plezier in om iemand nieuw te leren kennen – dat is waar afspraakjes over zouden moeten gaan!

2. Weet wat je wilt

Voordat je op weg gaat om die ene speciale persoon te vinden, is het handig om even stil te staan. Vraag jezelf af “Wat voor persoon zoek ik? Welke eigenschappen moet hij of zij hebben om goed bij ons te passen?” Als je vanaf het begin precies weet wat je wensen zijn, wordt het later gemakkelijker. Je wilt geen tijd verspillen met mensen die misschien je interesses of waarden niet delen, of mensen wiens persoonlijkheid die van jou niet goed aanvult. Het maken van een lijst met niet-onderhandelbare eigenschappen kan helpen de zoektocht te beperken, zodat je niet door eindeloze mogelijkheden hoeft te ziften. Houd in gedachten dat er geen one size fits all is als het gaat om relaties – neem wat tijd en ontdek wat voor jou het beste werkt.

3. Wees moedig

Die zo belangrijke eerste stap zetten kan zenuwslopend zijn, maar laat angst je er niet van weerhouden dit jaar je contacten uit te breiden of een betekenisvolle verbinding te vormen. De waarheid is dat de moed hebben om met iemand in een bar te praten of op “verzenden” te klikken op dat eerste bericht online een wereld van nieuwe mogelijkheden kan openen – dus waarom zou je die mislopen? Zelfs als je je angstig voelt, haal diep adem, geef jezelf een peptalk en zorg ervoor dat je jezelf vertelt hoe geweldig je bent voordat je de sprong waagt! Je weet maar nooit – het kan het begin zijn van iets bijzonders.

4. Heb plezier

Daten kan een heel leuke ervaring zijn! Je hoeft er niet overweldigd of gestrest over te raken – per slot van rekening leer je gewoon iemand nieuw kennen op een manier met weinig druk. Geniet van de gesprekken en activiteiten terwijl je de persoon leert kennen – voordat je je concentreert op de vraag of het tot iets meer zal leiden. Zet verwachtingen en resultaten opzij, en wees gewoon aanwezig – gericht op wat er nu gebeurt. Een beetje anticipatie draagt juist bij aan de opwinding van een mogelijke ontluikende romance, dus heb ook niet het gevoel dat je je gevoelens moet overhaasten!

5. Vat afwijzing niet persoonlijk op

Het uitproberen van een date kan intimiderend en zenuwslopend zijn, maar het hoort allemaal bij het proces. Als we ons openstellen om nieuwe mensen te ontmoeten, werkt het soms gewoon met die persoon en andere keren niet. En als je in die laatste situatie zit, vat het dan niet persoonlijk op! Ieder mens heeft andere ervaringen en smaken als het gaat om het aangaan van verbindingen, dus als je niet klikt met de ene persoon betekent dat niet dat je niet goed past bij iemand anders. Er zijn veel potentiële partners, dus als het niet lukt, vouw dan je handen ineen, houd je ogen open voor nieuwe mogelijkheden, en probeer ze eens – uiteindelijk zal er wel iets klikken!

Conclusie

Of je nu single bent en klaar om je te mengen of gewoon op zoek bent naar manieren om je huidige relatie wat pittiger te maken, deze vijf tips zullen je datingleven dit jaar een extra boost geven! Onthoud dat daten draait om plezier hebben en risico’s nemen – dus ga er op uit en maak van 2023 jouw jaar! Veel succes!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen