Heb jij thuis nog wat goud liggen, waar je niets meer mee doet? Dan is het natuurlijk zonde om dit zomaar te laten liggen. Wist je dat je het tegenwoordig heel makkelijk kunt inleveren en er zo ook nog eens een flink bedrag voor terug kunt krijgen? Uiteraard zijn er ook allerlei andere mogelijkheden; je kunt het bijvoorbeeld laten omsmelten tot een ander sieraad. Toch zien we dat het verkopen van gouden sieraden steeds populairder wordt. Vooral sieraden die zijn geërfd leveren doorgaans nog een leuk bedrag op. Dus heb jij nog wat oud goud liggen en wil je dit graag verkopen, dan hebben wij een aantal tips voor je waar jij op moet letten.

Zaken waar je op moet letten tijdens de verkoop van je goud

Wil jij oud goud verkopen, dan kan dit op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld online een aanvraag indienen en vervolgens jouw goud opsturen. Je kunt ook naar een fysiek kantoor gaan en dat heeft een aantal voordelen. Hier geven ze je namelijk vaak direct geld voor het goud dat je verkoopt en je hebt persoonlijk contact met de koper. Het is dus helemaal aan jezelf wat jij prettig vindt om te doen. Toch zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden, voordat je het goud ook daadwerkelijk verkoopt.

Thuis je goud wegen

Goud inleveren kan een leuk centje opleveren. Bij het inleveren, wordt het goud gewogen door de desbetreffende persoon. Toch is het slim om het ook thuis al even te wegen. Zo weet je namelijk zeker dat je niet te weinig krijgt. Uiteraard moet je vertrouwen hebben in de mens, maar een al dan niet bewuste afwijking van een paar gram kan al snel enkele honderden euro’s schelen. Neem dus het zekere voor het onzekere en weeg het goud dat je wilt inleveren thuis vast af op een bij voorkeur digitale weegschaal.

14 of 18 karaat goud

Let tijdens het inleveren goed op of het goud ook daadwerkelijk wordt gecontroleerd op de zuiverheid. Het is immers niet de bedoeling dat je de prijs krijgt ter waarde van 14 karaat, terwijl het goud dat je inlevert 18 karaat is. Het verschil tussen beide is namelijk aanzienlijk en kan je op een kettinkje al snel enkele tientallen euro’s schelen.

Vergelijken

Uiteraard hoef je je goud niet bij de eerste de beste achter te laten. Het is daarom dus ook slim om meerdere zaken langs te gaan en te kijken wat ze je te bieden hebben. Het kan namelijk heel goed zijn dat de ene zaak wat meer biedt dan de andere. Dit heeft vaak als oorzaak dat sommige opkopers genoegen nemen met een wat lagere winstmarge voor zichzelf. Profiteer hier dus van en geeft niet te snel toe.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen