Als ondernemer ben je waarschijnlijk bezig met een reeks taken op verschillende gebieden. Het aannemen van nieuw personeel, kan voelen als de zoveelste taak die je aan je to do lijstje moet toevoegen. Dit is echter een proces dat zorgvuldig overwogen en gepland moet worden om de juiste match te vinden. Wanneer de juiste mensen de juiste functies  hebben binnen een bedrijf kan een bedrijf pas echt groeien en succesvol worden. Lees verder voor meer informatie over hoe je als ondernemer de juiste werknemers kunt vinden.

Sollicitatiegesprekken voeren met de juiste vragen

Voordat je sollicitatiegesprekken voert, moet je een duidelijk beeld hebben van de vaardigheden en kwaliteiten die je zoekt. Welke ervaring of kwalificaties zijn vereist voor de functie? Welke sterke punten en persoonlijkheidskenmerken zijn nodig? Wat is het salarisniveau? Hoewel je niet elke kandidaat dezelfde vragen wilt stellen, helpt het om een lijst met vragen te hebben die op deze kwesties betrekking hebben. Je kunt ervoor kiezen om deze vragen samen te stellen met het team dat zal samenwerken met de nieuwe werknemer. Zo weet je zeker dat een werknemer ook zal voldoen aan hun wensen.

Werken met recruiters

Recruiters spelen bij veel bedrijven een belangrijke rol in het aanwervingsproces. Als je besluit gebruik te maken van een recruiter, is het belangrijk om duidelijk te zijn over de omvang van het werk dat zij doen en wat zij je in rekening brengen. 

Het gebruik van een recruiter kan handig zijn om medewerkers te werven voor onderdelen waarvan jij niet veel verstand hebt, Stel je hebt Quality assurance vacatures open staan, dan moet je of precies weten wat je op dat gebied nodig hebt, of een recruiter inhuren die hier kennis van heeft. Het inhuren van een recruiter is natuurlijk een investering, toch kun je hiermee veel moeite en tijd besparen. Je kunt ook eens een kijkje nemen op websites waar je vacatures op kunt laten plaatsen. Dit kost niet veel tijd en is vaak ook nog eens gratis! 

Netwerk, netwerk, netwerk!

Netwerken kan je helpen kandidaten te vinden voor openstaande functies, of voor functies waarvan je misschien nog niet eens op de hoogte bent. Je kan op vele manieren netwerken met collega’s, vrienden en andere ondernemers bijvoorbeeld. Je kunt ook deelnemen aan netwerkevents die in de buurt georganiseerd worden. Het is belangrijk om te netwerken in verschillende branches, want als je een laboratorium vacature open hebt staan heb je niks aan je netwerk in retail bijvoorbeeld. 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen